terug naar overzicht

De schatkist
woensdag 25 september

Afgelopen maandagochtend is de eerste schatkist binnen het voorgezet onderwijs bij de Praktijkschool De Boog geplaatst.

Om op diverse plaatsen in Apeldoorn de meerwaarde van de circulaire en inclusieve economie zichtbaar te maken, gaan we als onderdeel van het project ‘Total Collect’ schatkisten plaatsen bij scholen, instellingen en bedrijven. In de schatkisten kunnen spullen voor hergebruik geplaatst worden.(https://www.foenix.nl/…/een-schatkist-voor-elke-basisschool/).

Leerlingen verzamelen hun ongebruikte spullen in de schatkist. Zodra de kist vol is gaan ze op excursie naar Foenix: de kinderen zien bij het innamepunt wat er met hun spullen wordt gedaan en wat “afval” betekent, en er worden interactieve workshops bij Foenix op het Zwitsal-terrein georganiseerd. Tijdens deze workshops krijgen kinderen op een spelende en creatieve manier inzicht in circulariteit door van afgedankte spullen iets moois te maken. Om dit te ondersteunen bieden we de school het boek “Het Kringloopwinkeltje” en een gastles over hergebruik aan.

Kinderen worden zo op jonge leeftijd bewuster van koopgedrag en denken na over hergebruik van spullen, in plaats van spullen in de prullenbak te gooien. Op deze manier kunnen de kinderen bijdragen aan een duurzame samenleving waar milieu, mens en economie in harmonie zijn zodat de aarde niet uitgeput raakt. Dit project wordt door de Gemeente Apeldoorn ondersteund.