terug naar overzicht

Survival 1e jaars
woensdag 26 september

 
Klimmen, slingeren, schieten en water!
 
 
Op maandag 24 september wilden we rond 9.00 uur vertrekken met de dubbeldeksbus richting Nijverdal. Maar waarom kwam die andere bus met bovenbouwleerlingen, die naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen gingen, terug bij school? Oeps, de leerlingen (en leerkrachten) waren in de verkeerde bus gestapt. Enkele minuten later waren de leerlingen overgestapt in de juiste bus en konden we vertrekken naar onze plek van bestemming: De Wilgenweard.
 
Bij De Wilgenweard hebben de 1e en 2e jaars leerlingen zich kostelijk vermaakt met verschillende onderdelen die bij een survival horen. De eerstejaars hebben deelgenomen aan de Reggesurvival welke bestond uit het varen met kano’s over de rivier De Regge, het slingeren met een touw over het water, handboogschieten en het ‘bewandelen’ van een ondergronds gangenstelsel.
 
De tweedejaars trotseerden in de ochtend de Reggesurvival en  ’s middags werden er vlotten gebouwd met palen, tonnen en touwen. Tussen de middag konden we even opwarmen in de blokhut met een bakje patat en snack.
 
Er is door iedereen flink gepeddeld, gekropen in het donker, punten gescoord met handboogschieten en voor een aantal ontbrak het plonsen in het water bij het kanoën én slingeren over het water niet. Tezamen met het zonnige en afwisselend regenachtige weer heeft dit alles geleid tot natte voeten en kleding, een hoop gelach, plezier, lol en spannende momenten.
 
FOTO'S HIERVAN ZIJN TERUG TE VINDEN ONDER "FOTOALBUM" OP DE APP EN WEBSITE