Mail ons

Bovenbouw

De Boog
Buizerdweg 17
7331 JD Apeldoorn
T  055 - 542 31 93
E info@cso-deboog.nl

Bovenbouw

Stage
De stage is een zeer belangrijk onderdeel van ons onderwijs. Hier doen de jongeren werkervaring op en worden ze voorbereid op een baan. Voordat uw zoon of dochter begint met een stage nemen we eerst een stage-assessment af. Dat is een onderzoek om te bepalen of hij/zij al geschikt is voor de stage. Zo ja, dan begint hij/zij in klas 3 met een oriënterende stage van één dag per week. Daarna kijken we naar de sterke punten en voorkeuren van uw kind. In klas 4 zoeken we dan een passende stage voor twee dagen per week.
 
Algemeen Vormend Onderwijs (AVO)
Ook in de bovenbouw wordt het onderwijs in Nederlandse taal en rekenen in niveaugroepen aangeboden. Daarnaast krijgen de leerlingen les in burgerschap, verzorging en budgetteren. Leerlingen kunnen ook kiezen uit verschillende onderdelen, zoals EHBO, Engels en ICT. Het ook mogelijk om extra les/ondersteuning te krijgen voor Nederland en Rekenen
 
Praktijkvakken en cursussen/projecten
Leerlingen kiezen zelf welke praktijkvakken zij willen volgen. Naast de praktijkvakken die we ook in de onderbouw aanbieden, kunnen ze kiezen voor speciale cursussen en projecten. Bijvoorbeeld, werken in een winkel, werken in de schoonmaak, werken in de grootkeuken of klusprojecten. Daarnaast worden in samenwerking met andere scholen soms passende cursussen aangeboden voor specifieke leerlingen. 
 
Entree - opleiding in samenwerking met ROC
Vanaf klas 5 kunnen leerlingen die dat aankunnen en graag willen, een entree opleiding volgen. Bijvoorbeeld assistent verkoop en retail, assistent horeca, assistent bouw en wonen, assistent dienstverlening en zorg of heftruckchauffeur. Deze cursussen vinden op een of meerdere dagen per week plaats buiten onze school (bij een ROC). Na een jaar zo'n cursus gevolgd te hebben, doet de leerling examen en kan daarmee een diploma behalen.
beknopte informatie
schoolgids
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
OKE! Cookies toestaan